A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад освіти "Борівський ліцей Чернівецької селищної ради"
Могилів-Подільського району Вінницької області

150-річчя від дня народження Лесі Українки

Дата: 19.03.2021 22:20
Кількість переглядів: 159

25 лютого 2021 року вся світова громадськість відзначала 150-річчя від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки, яка входить до переліку найвідоміших жінок України.

Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім’я стало одним із символів української держави. 150-річний ювілей Лесі Українки внесено до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2020-2021 роки.

До відзначення ювілею долучилися учні Борівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Школярі початкової ланки декламували вірші, зокрема влаштували виразне читання «Казки про Оха-чародія», а також підготували виставку малюнків, що відобразила фрагменти улюблених віршів авторки. Також діти взяли участь у цікавій лего-вікторині, за допомогою якої змогли краще запам’ятати життєвий та творчий шлях письменниці. Учні із захопленням поринули у світ геніальної, витонченої та унікальної жінки України.

Учителі української мови і літератури провели тематичний урок-презентацію «Леся Українка – геніальна дочка українського народу». У ході заходу здобувачі освіти декламували вірші відомої поетеси, згадали цікаві факти з її біографії, переглянули навчальний відеофільм про життя цієї видатної жінки «Ідо до тебе».

Загалом участь у проведених заходах принесла задоволення дітям, сприяла розвитку їх творчої уяви, почуття прекрасного, збагаченню літературних та мовленнєвих знань, вихованню поваги до українського поетичного слова, до Батьківщини, до творчої спадщини поетеси.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора