A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад освіти "Борівський ліцей Чернівецької селищної ради"
Могилів-Подільського району Вінницької області

День Соборності України

Дата: 22.01.2024 21:33
Кількість переглядів: 12

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України “Про День соборності України” від 21 січня 1999 року . Територіальна єдність України ще з давніх часів – дуже болюча тема, так як вороги завжди "роздирали" нашу Батьківщину на дві частини. Тепер це свято, як ніколи актуальне. Всього за тисячу кілометрів від нас ведуться запеклі бої за єдність та свободу України.

Сьогодні всі учні нашого ліцею об'єдналися, аби показати свою любов та підтримку до своєї рідної, єдиної країни. Ініціативна група учнівського самоврядування закликала здобувачів освіти утворити «Ланцюг єднання» й таким чином продемонструвати своє величезне бажання, щоб вся Україна, від Луганська до Волині, була єдина, велика, сильна та неподільна країна. Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців.

 Ми ще більше упевнилися, що «Україна – єдина країна». Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора