A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад освіти "Борівський ліцей Чернівецької селищної ради"
Могилів-Подільського району Вінницької області

Реєстрація на НМТ-2024

Дата: 06.02.2024 00:04
Кількість переглядів: 40

Реєстрація на ЗНО у 2024 році запланована на лютий-березень. Триватиме реєстрація трохи більше місяця. У цей період можна зареєструватися на основну сесію ЗНО. Про важливі моменти та покрокові інструкції від УЦОЯО читайте у цьому матеріалі.

 

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА ЗНО 2024? 

Для того, щоб потрапити на тестування, необхідно пройти процедуру реєстрації. Але перед цим важливо визначитися з предметами, які ви будете складати на НМТ (ЗНО).

 

У 2024 році усі абітурієнти складають 4 дисципліни, 3 з яких обов’язкові – українська мова, математика, історія України. Четвертий предмет залежить від напряму підготовки, на який планує вступати учасник тестування. Цю інформацію можна уточники на сайті вишу або в його приймальній комісії.

 

Далі абітурієнт готує документи, дані з яких йому необхідно вводити під час реєстрації на ЗНО. 

Для реєстрації вам потрібен пакет документів на ЗНО: 

  • Засвідчена копія паспорта громадянина України (свідоцтва про народження); 
  • Дві фотокартки 3х4; 
  • Оформлена реєстраційна картка, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися»;
  • Засвідчена копія документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
  • За потреби інші документи (медичний висновок про створення про створення особливих умов для проходження ЗНО, копія документа про зміну імені/прізвища, копія нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих іноземною мовою для реєстрації).

Варто завчасно підготувати скановані копії документів. УЦОЯО зазначає, що на копії паспорта потрібно написати «Згідно з оригіналом» (без лапок), поставити підпис, свої ініціали та прізвище, дату засвідчення копії.

 

Наступний етап – створення персонального кабінету учасника НМТ на порталі УЦОЯО. Можливість зареєструватися та отримати реєстраційну картку з’явиться у лютому-березні 2024 року.

 

Важливо правильно ввести свої персональні дані, адресу електронної пошти, контактний номер телефону. Під час реєстрації на НМТ учень має вказати населений пункт в Україні чи іншій країні, де він буде складати іспити.

 

Для підтвердження персональних даних потрібно завантажити до персонального кабінету скани своїх документів.

 

Якщо під час внесення даних допущена помилка, учаснику може бути відмовлено в реєстрації. Також причиною відмови може стати ненадання копій документів або введення недостовірної інформації.

 

Щоб мати час виправити можливі помилки, варто завчасно розпочати реєстрацію на НМТ (ЗНО) 2024.

реєстрація нмт 2024

ЯК ОТРИМАТИ РЕЄСТРАЦІЙНУ КАРТКУ НА ЗНО З ОНЛАЙН СЕРВІСУ УЦОЯО

Ось алгоритм дій для отримання картки:

  • У лютому-березні зайти на testportal.gov.ua та в розділі «Сфера діяльності» вибрати «ЗНО/ДПА»:

реєстрація НМТ 2024

  • На сторінці, присвяченій ЗНО, вибрати кнопку «Зареєструватися»:

реєстрація НМТ 2024

  • Далі потрібно буде обрати категорію (у 2024 році першою категорією буде – випускник закладу загальної середньої освіти 2023 року):

реєстрація НМТ 2024

  • Заповнити всі необхідні поля з персональними даними, вибрати предмети, отримати контрольно-реєстраційний лист та картку з унікальним номером. 

Підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є Сертифікат і реєстраційне повідомлення учасника зовнішнього оцінювання. Ці документи дуже важливі, бо знадобляться для подальших процедур складання ЗНО.

Читайте також: ЗНО-2024: все, що потрібно знати батькам

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ НА ЗНО 2024

У цьому розділі ми намагалися дати відповіді на питання, які найчастіше цікавлять абітурієнтів.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО Я ОТРИМАВ СЕРТИФІКАТ І БАЧУ ПОМИЛКУ У СВОЇХ ДАНИХ?

Треба обов’язково внести зміни. Для цього потрібно знову пройти процес реєстрації у період, визначений МОН, з допомогою розділу «Внести зміни». Він буде активний під час періоду реєстрації на ЗНО 2024.

 

Вхід до сервісу – за номером і пін-кодом Сертифіката. Оформляємо нову реєстраційну картку, повторно формуємо комплект реєстраційних документів, вкладаємо до нього отриманий раніше Сертифікат.

ХТО І ЯК МОЖЕ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА ДОДАТКОВУ СЕСІЮ НМТ?

Абітурієнти, які не змогли зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації з поважних причин, мають додатково завантажити до персонального кабінету копії:

  • Заяви щодо надання можливості пройти НМТ під час додаткової сесії;
  • Документа, що підтверджує причину, через яку вони не змогли вчасно зареєструватися для проходження основної сесії НМТ.

У зв’язку зі складною безпековою ситуацією, скласти НМТ під час додаткової сесії зможуть також абітурієнти, яким завадила повітряна тривога під час основної сесії або інші поважні причини.

 

Докладніше про додаткову сесію можна дізнатися на сайті УЦОЯО.

Читайте також: НМТ 2024: все, що потрібно знати абітурієнту

реєстрація нмт 2024

ЧИ МОЖЛИВА ВІДМОВА В РЕЄСТРАЦІЇ НА ЗНО?

Так, можуть відмовити, якщо: 

  • Пакет документів не повний;
  • Вказана недостовірна інформація;
  • Було пропущено кінцеві строки реєстрації;
  • Не можуть створити спеціальних умов для проходження ЗНО, яких потребує абітурієнт відповідно до медичного висновку.

Щоб мати час виправити можливі помилки, варто завчасно розпочати реєстрацію на НМТ (ЗНО) 2024.

ЧИ МОЖНА ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА НМТ, ЯКЩО УЧАСНИК ПЕРЕБУВАЄ ЗА КОРДОНОМ?

НМТ у 2024 році можна складати у визначених екзаменаційних центрах за кордоном. Перелік міст постійно розширюється і поки що невідомо, в яких саме містах учасники можуть складати ЗНО у 2024 році. Але можете орієнтуватися на ті населені пункти, в яких проводилося НМТ за кордоном у 2023 році.

 

Якщо учасник створить персональний кабінет і вибере із запропонованого переліку менш зручне місце складання НМТ, а потім з’явиться більш зручний екзаменаційний центр, він зможе змінити реєстраційні дані навіть після отримання Сертифіката. Але можливість зміни населеного пункту буде доступна лише до певного часу, тож не зволікайте і слідкуйте за новинами вступної кампанії на офіційному сайті МОН і порталі УЦОЯО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора